Ik wil (een deel van) mijn bestelling retourneren. Wat moet ik doen?

Category: Garantie, retouren en klachtafhandeling

Het is mogelijk uw bestelling te retourneren. Wettelijk heeft u, als consument, een herroepingsrecht met een termijn van 14 dagen na ontvangst. Het retourneren kan op verschillende manieren:

  • U brengt het product zelf terug
  • U voorziet in retour transport
  • Wij laten de goederen bij u ophalen door onze transporteur

Eventuele retourkosten zijn voor uw rekening. Als het door onze transporteur wordt afgehaald, gelden mogelijk andere tarieven dan de heenzending. Dit komt doordat de transporteur een andere route moet afleggen. Indien u het retourtransport door ons wil laten verlopen, stellen wij u altijd op voorhand op de hoogte van de transportkosten.

Het retourneren van producten gaat gepaard met enkele voorwaarden:

  • Het product dient zoveel mogelijk in originele staat te worden geretourneerd

Indien een producten niet compleet of beschadigd is, zal deze schade aan u doorberekend worden.

  • Bij retournering van een product, controleren en wegen wij deze. Bij akkoord bevinding zal een creditering worden aangemaakt voor de kosten die staan voor het product en de verzendkosten (uitsluitend bij volledige retournering van uw bestelling). Indien u een deel van uw bestelling retourneert, worden de verzendkosten naar rato door ons bepaald en gecrediteerd.
  • Een creditering gaat altijd uit van betaling via de door u gebruikte betaalmethode van de bestelling, tenzij u anders heeft aangegeven.

Wilt u meer informatie over herroepingsrecht? Lees dan onze Algemene Voorwaarden. Wij zij aangesloten bij Webshop Keurmerk.

Uitgezonderd van herroepingsrecht zijn:

  • Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn
  • Producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *